zondag 18 december 2011

Boerenkoolstamppot 'anders' met gegrilde zalm

Vanavond eten we boerenkoolstamppot, maar dan net even anders. Ik houd ervan om te variĆ«ren op traditionele recepten. Daarom heb ik er deze keer knoflook, Parmezaanse kaas en Dijon mosterd door de stamppot gedaan. In plaats van de traditionele rookworst heb ik er een stukje gegrilde biologische zalm bij geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 1 kg. kruimige aardappelen, geschild en in vieren
  • 600 gr. verse boerenkool, gesneden
  • 220 ml. melk
  • 25 gr. biologische roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. Dijon mosterd
  • 75 gr. Parmezaanse kaas
  • 300 gr. biologische zalmfilet
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de aardappelen en de boerenkool in een grote pan met ruim water en zout in 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en stamp het geheel tot een geheel. Verhit de melk met daarin de roomboter 1 minuut in de magnetron. Roer dit door de stamppot. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Rasp de Parmezaanse kaas en pers de knoflook uit boven de pan en roer dit samen met de mosterd door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in een ovenschaaltje en grill de vis ca. 3 minuten vlak onder de grill. Bestrooi de zalm met wat zout en peper en serveer deze met de stamppot. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: