vrijdag 27 januari 2012

Chili van jonge kapucijners met tomaat, mais, spekjes en ananas

Wat eten we vanavond? Een pittige eenpansmaaltijd met jonge kapucijners. Ik heb de kapucijners gecombineerd met mais, tomaten, uitgebakken spekjes en stukjes ananas. Het geheel heb ik op smaak gebracht met een chilimix. Makkelijk en snel, omdat veel ingrediënten uit blik komen.
Ingrediënten*
  • 1 groot blik jonge kapucijners
  • 1 blikje mais
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zakje chilikruidenmix
  • 1 blikje ananasstukjes

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Doe de kapucijners met de tomatenblokjes, en mais met de chilikruidenmix in een pan met dikke bodem. Doe er 100 ml. water bij. Warm het geheel goed door. Schep de ananasstukjes erdoor en laat deze ook goed warm worden. Roer er tot slot de spekreepjes door. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Gerda zei

Dat vind ik zo mooi aan jouw recepten. Ze zijn zo lekker laagdrempelig omdat je vaak ingrediënten uit de diepvries of blik gebruik. Als ik uit mijn werk kom heb ik vaak geen zijn om aardappelen te schillen of sperciebonen schoon te maken.

Wat eten we vanavond zei

Dank voor je leuke reactie. Ik houd van praktisch!