zondag 16 maart 2014

Hartige taart met witte kool en gerookte kalkoen

Hartige taart met witte kool en gerookte kalkoen
Wat eten we vanavond? Een hartige taart (quiche) met witte kool en reepjes gerookte kalkoenfilet. Verder zit er rode paprika door en een mengsel van eieren, room en geraspte cheddarkaas.
Ingrediƫnten*
  • 6 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gr. biologische witte kool, gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 200 gr. gerookte kalkoenreepjes
  • 3 tl. kerriepoeder
  • 3 tl. paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml. kookroom
  • 150 gr. cheddarkaas, versgeraspt
Materialen
  • quichevorm, doorsnee 26 cm.

* voor 4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quichevorm met het deeg. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de witte kool met de paprika ca. 5  minuten met de kerrie- en paprikapoeder. Roer de kalkoenreepjes erdoor. Schep het mengsel in de quichevorm. Klop de eieren los met de room. Roer de kaas erdoor. Schenk het eiermengsel over de quichevulling. Zet de vorm in de oven en bak in 35 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in 4 stukken. Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello from Volrecepten!
You are already on our Dutch site, I wonder if you would also like to share your content with the Belgian users.
If you are interested, please, add your blog at Volrecepten.be as you already know (through the top blog section)
Have a nice day!

Peter Cernjavski zei

He he, moet het altijd met vlees zijn?

Peter Cernjavski zei

Kan het ook eens zonder vlees?

Wat eten we vanavond zei

Ja hoor, mag ook zonder vlees. Ik kook zelf zeer regelmatig zonder vlees. Als je zoek op vegetarisch, krijg je een hele lijst met recepten zonder vlees/vis. Daarnaast staan er ook veel recepten op de site met vis. Keus genoeg, dus