woensdag 9 april 2014

Rijst met pittige tomaat, lamsvlees en champignons

Rijst met pittige tomaat, lamsvlees en champignons
Wat eten we vanavond? Witte rijst met een pittig gekruide mix van tomaat, lamsvlees en kastanjechampignons. Ik heb het geheel op smaak gebracht met veel kerriepoeder, wat gemberpoeder, pikante paprikapoeder en gemalen chilipeper. In een half uur tot 3 kwartier op tafel.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte rijst, bv basmati
  • 3 el. olijfolie
  • 450 gr. lamskoteletjes. bot verwijderd en in stukjes
  • 5 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. gemberpoeder
  • 2 tl. pikante paprikapoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 750 gr. romatomaten, in stukjes
  • 250 gr. kastanjechampignons, in vieren
  • (gemalen gedroogde chilipepers)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bestrooi het lansvlees met het zout, de peper, kerrie-, gember- en paprikapoeder. Schep goed om Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Braad het vlees hierin tot het mooi bruin is. Bak de knoflook kort mee. Voeg de tomaten toe en laat 10-15 minuten pruttelen. Kook in middels de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de champignons door het tomatenmengsel en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Breng evt. op smaak met gemalen gedroogde chilipepers. Serveer me de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: