dinsdag 15 juli 2014

Pizza met kip-chorizoballetjes

Pizza met kip-chorizoballetjes
Wat eten we vanavond? Een snelle, kindvriendelijke pizza. Lekker makkelijk op basis van kant-en-klaar pizzadeeg. Belegd met zoete paprika, mozzarella en Taggia olijven. De kip-chorizoballetjes maken het tot een bijzondere pizza.
Ingrediƫnten*
  • 1 pizza kit
  • 150 mini mozzarella (zakje)
  • 2 zoete puntpaprika's (in ringen)
  • 1/2 potje zongerijpte Taggia olijven (a 180 g)
  • 75 g chorizo blokjes
  • 4 kipsaucijzen
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 bakje platte peterselie (a 20 g, blaadjes in reepjes)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg uit de pizzakit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het met je vingers uit tot een grote ovale lap van ca. een ½ cm dik. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de pizzakit en verdeel de minimozzarella, paprika en olijven erover. Bak onder in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Doe ondertussen de chorizo in de keukenmachine en maal fijn. Verwijder het vel van de saucijzen en doe het vlees bij de chorizo in de keukenmachine. Maal kort, zodat het vlees goed gemengd is. Rol 20 balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel de gehaktballetjes over de pizza en bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen: