vrijdag 25 juli 2014

Tortellonisalade met zelfgemaakte pesto

Tortellonisalade met zelfgemaakte pesto
Wat eten we vanavond? Snelle en lekkere vegetarische pastasalade. Binnen 25 minuten op tafel. Bij voorkeur met zelfgemaakte pesto, maar je kunt natuurlijk ook een potje gebruiken. Het recept is afkomstig van www.ah.nl, waarop ik een kleine aanpassing heb gedaan.
Ingrediƫnten*
  • 1 ciabatta afbakbrood (225 g)
  • 2 bakken tortelloni con formaggio e nocci (a 250 g)
  • 1 zakje pijnboompitten (65 g)
  • 2 bakjes cherry trostomaten (a 250 g)
  • 100 gr. zelfgemaakte groene pesto (zie Basisrecepten)
  • 75 g veldsla

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing. Tortelloni koken volgens gebruiksaanwijzing. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Tomaten wassen en halveren. Tortelloni, pesto en tomaten voorzichtig door elkaar scheppen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over de borden verdelen. Salade erop scheppen. Garneren met pijnboompitten. Salade serveren met ciabatta.

Geen opmerkingen: