donderdag 4 september 2014

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola
Wat eten we vanavond? Een snelle en eenvoudige pastamaaltijd. Door de pasta, deze keer fussili, heb ik spinazie, goudbruin gebakken stukjes lamsworst en blokjes gorgonzola gedaan. Lekker pittig van smaak. Voor het gemak heb ik diepvriesspinazie gebruikt. Deze maaltijd heb je in 15-20 minuten op tafel staan en (de meeste) kinderen smullen er van.
Ingrediënten*
  • 250 gr. fussili
  • 2 el. olijfolie
  • 6 gekruide lamsworstjes
  • 450 gr. spinazie a la crème (diepvries), ontdooid
  • 150 gr. Gorgonzola, in stukjes
  • zwarte peper (uit de pepermolen)

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 8-10 minuten mooi goudbruin en gaar. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de spinazie (laat niet koken). Snijd de gebakken worstjes in kleine stukjes. Giet de pasta af en roer de spinazie met de stukjes worst en Gorgonzola erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: