Ingrediënten*
- 1 zakje biologische rode kool met appel
- 500 gr. biologisch rundergehakt
- 1 ei
- 75 gr. pecorino romano, geraspt
- 3 tl. Provençaalse kruiden
- 2 tl. kerriepoeder
- (zee)zout
- versgemalen (zwarte) peper
- 3 e olijfolie
- 750 gr. nieuwe aardappelen, geschild en in stukken
* voor 3 personen.
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de pecorino, kerrie en Provençaalse kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak er met je handen 6 gelijke gehaktballen van. Verhit de olie in een ruime koekenpan of braadpan. Braad de gehaktballen op hoog vuur snel aan tot ze rondom dichtgeschroeid zijn. Laat ze op lager vuur ca. 15 minuten rustig doorbraden. Keer ze regelmatig. Kook intussen de aardappelen in 18 minuten gaar. Verwarm de rode kool op laag vuur. Laat niet koken. Neem de gehaktballen uit de pan en doe wat water bij het bakvet. Roer de bakresten goed los om er een eenvoudige jus van te maken. Verdeel alles over de borden en schenk de jus over de aardappelen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten