zondag 12 oktober 2014

Pasta met pattison en Danish blue

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een een pastamaaltijd met een voor velen onbekende groente: pattison. Pattison is een pompoen-achtige groente die qua smaak in de buurt van courgette komt. Ik heb de pattison gecombineerd met biologisch rundergehakt, ui en Danish blue (blauwschimmelkaas). Een smakelijke combinatie, al zeg ik het zelf.
Ingrediƫnten*
  • 3 el. olijfolie
  • 1 (biologische) pattison, geschild, pitten verwijderd en in blokjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 250 gr. biologische schelpmacaroni
  • 3 el. bloem
  • 1 dl. melk
  • 150 gr. Danish blue, in blokjes

Pattison











* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime braad-, hapjes- of koekenpan. Bak het gehakt mooi bruin, Fruit de ui en de pattison kort mee op hoog vuur. Zet het vuur laag en en laat de pattison in 10-15 minuten gaar worden. Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Roer de bloem door het gehakt-groentemengsel en giet er de melk bij tot en gebonden saus ontstaat. Schep de Danish Blue erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep tot slot de afgegoten macaroni door het mengsel. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: