Ingrediƫnten*
- 3 el. olijfolie
- 1 (biologische) pattison, geschild, pitten verwijderd en in blokjes
- 2 uien, grof gehakt
- 400 gr. biologisch rundergehakt
- 250 gr. biologische schelpmacaroni
- 3 el. bloem
- 1 dl. melk
- 150 gr. Danish blue, in blokjes
Pattison |
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime braad-, hapjes- of koekenpan. Bak het gehakt mooi bruin, Fruit de ui en de pattison kort mee op hoog vuur. Zet het vuur laag en en laat de pattison in 10-15 minuten gaar worden. Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Roer de bloem door het gehakt-groentemengsel en giet er de melk bij tot en gebonden saus ontstaat. Schep de Danish Blue erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep tot slot de afgegoten macaroni door het mengsel. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten