donderdag 13 november 2014

Rode kool met gehakballen


Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een ouderwets Hollandse maaltijd. Mooie gekookte stevige aardappelen met biologische rode kool met appel. Daarbij heb ik pittige gehaktballen gemaakt. De gehaktballen heb ik deze keer extra op smaak gebracht met een flinke schep Dijon mosterd en wat krokant gebakken uitjes. Een lekkere en vrij snelle avondmaaltijd voor een herfstige of winterse dag.
Ingrediƫnten*
  • 750 gr. aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. biologische rode kool met appel (zak)
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 ei
  • 5 el. paneermeel
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 2 el. gebakken uitjes
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el. olijfolie

* voor 3 personen.
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, mosterd., uitjes en breng op smaak met zout en peper. Draai er mooie niet al te grote gehaktballen van (2 per persoon). Verhit de olie in een braadpan of koekenpan. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goed aan. Laat ze vervolgens op laag vuur en met een deksel op de pan ca. 15 minuten rustig gaar braden. Draai ze regelmatig. Kook intussen de aardappelen in wat water, evt. met een beetje zout in ca. 18 min. gaar. Verwarm de rode kool in een pan met een klein scheutje water. Laat niet koken. Giet de aardappels af  en verdeel ze over de borden. Schep de rode kool en gehaktballen ernaast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: