Ingrediƫnten*
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 blokje runderbouillon
- 750 gr. romatomaten, in blokjes
- 150 gr Magor (mascarpone met gorgonzola)
- 150 gr. biologische spekreepjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl. gedroogde salie
- 10 druppels Tabasco
- 1 klein (afbak)stokbrood, in kleine blokjes
Materiaal
- staafmixer
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een ruime pan 1 liter water aan de kook. Doe de bouillonblokjes en de tomaten erin en laat zachtjes ca. 10 minuten koken. Bak intussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee. Beleg de ovenplaat met bakpapier en verdeel de blokjes stokbrood erover. Schuif de bakplaat in de oven en laat het brod in 10-15 minuten knapperig en goudbruin worden. Haal de pan met soep van het vuur en roer de magor en salie erdoorheen. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie gladde soep. Breng op smaak met de tabasco en roer er slot de spekjes met knoflook door. Schep de soep in diepe borden en strooi er croutons over. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten