zondag 7 december 2014

Tortellini­scho­tel­tjes met kaas, ham en prei

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we weer iets uit de oven. Een lekkere pastaschotel met prei, ham, creme fraiche en kaas. Een eenvoudige, maar smakelijk combinatie en redelijk snel klaar. Het recept gaat van 1 klein ovenschaaltje per persoon. Maar je kunt het ook in een grote ovenschaal bereiden. De bron van dit recept is de Allerhande. Ik heb in plaats van de macaroni grande gebruik gemaakt van met kaas gevulde totellini en ik heb andere kaas gebruikt.
Ingrediënten*
  • 250 g tortellini met kaas
  • 2 preien
  • 200 g biologische Yorkham
  • 150 g extra belegen boerenkaas, geraspt
  • 25 g boter
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 125 g crème fraîche
Materialen

  • 3 ovenschaaltjes (diameter ca. 15 cm.)


* voor 3 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de preien in dunne ringen en de ham in reepjes. Rasp de kaas. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de prei en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en voeg de ham, crème fraîche en de kaas toe. Breng op smaak met peper. Giet de macaroni af en meng met het preimengsel. Schep in de ovenschaaltjes en verdeel de kaas erover. Bak de macaronischoteltjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me heerlijk, ga het morgen maken.