vrijdag 3 april 2015

Rijst met pit­ti­ge kool, ge­hakt en pin­da

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een pittige maaltijd met rijst en gehakt. Daarbij spitskool en zoete puntpaprika's. Pittig op smaak gebracht met sambal, ketjap en pindakaas. Als lekkere afmaker wat seroendeng. Deze maaltijd, staat in ca. 20 minuten op tafel. Onderstaand recept is een variatie op een recept uit Allerhande.
Ingrediënten*
  • 300 g rijst
  • 2 el arachideolie
  • 300 g biologisch rundergehakt
  • 2 tl sambal badjak
  • 300 g spitskool, gesneden
  • 2 (zoete) puntpaprika's, in stukjes
  • 3 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 50 g seroendeng (kokos met pinda's)

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal in 2 min. rul. Voeg de kool en de helft van de paprika toe en roerbak 4 min. Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak nog 1 min. Voeg de rest van de paprika toe en breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en seroendeng. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: