donderdag 9 april 2015

Zuurkool met feta en op de huid gebakken zalm

Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een maaltijd met zuurkool, verrassend met blokjes gekruide feta. Daarbij een stukje op huid gebakken zalm en mooie, stevige gekookte aardappelen. Eenvoudig en lekker.
Ingrediƫnten*
  • 750 gr. vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 1 potje fetablokjes in kruidenolie
  • 25 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 3 stukken zalmfilet met huid

* voor 3 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Doe de zuurkool met het vocht en een scheut water, witte wijn of appelsap in 15 minuten beetgaar. Bestrooi de zalm aan de open zijde (niet de huid) met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verhit na 10 minuten de boter met de olie in en ruime koekenpan. Bak de zalm in 5-8 minuten aan beide zijden mooi goudbruin. Giet de aardappelen en zuurkool af. Verdeel alles over de borden en schep 2 eetlepels fetablokjes op de zuurkool. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: