dinsdag 28 juli 2015

Kip-kerrie met boontjes en paprika

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een kip-kerriemaaltijd. Naast de kip en de kerrie heb ik er ui, rode paprika en boontjes door gedaan. Verder wat extra pittig gemaakt met wat sambal. De kip-kerrie heb ik geserveerd met witte rijst.
Ingrediƫnten*
  • 200 gr. witte (pandan)rijst
  • 1 blokje groentebouillon, fijn gehakt
  • 400 gr. biologische kipfilet
  • 250 gr. sperzieboontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 el. olijfolie
  • 2 uien, fijn gehakt
  • 1 grote rode paprika, in kleine stukjes
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 6 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. sambal badjak
  • 4 el. bloem

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Breng 0,5 liter water aan de kook met de bouillon en kook daarin de kipfilet in ca. 15 minuten gaar. Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes in 14 min. beetgaar. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de paprika ca. 5 minuten. Bak de knoflook, kerrie en de sambal kort mee. Roer de bloem erdoor tot een stevig geheel ontstaat. Schep steeds wat bouillon waarin de kip is gekookt erbij en roer goed door. Herhaal dit tot een stevige saus ontstaat. Roer de stukjes kip en de bontjes erdoor en breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper. Voeg evt. nog wat kerriepoeder toe. Laat nog even zachtjes pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: