Ingrediƫnten*
- 100 gr. rucola
- 1/2 krop icebergsla, fijn gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 potje semi zongedroogde tomaten
- 2 friszure appels, in blokjes
- 400 gr oude harde geitenkaas, in blokjes
- 1 blikje kidney beans
- 2 el. pijnboompitten
- 4 el. biologische magere yoghurt
- 2 el. extra vergine olijfolie
- 2 tl. Dijon mosterd
- sap van 1 citroen
- 2 el. gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Klop in een ruime saladeschaal de yoghurt, de olijfolie, het citroensap en de mosterd tot een mooie gladde dressing. Pers de knoflook erboven uit en schep deze met de oregano door de dressing. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep vervolgens de kaas, rucola, icebergsla, paprika, kidney beans, appel en zongedroogde tomaten door de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Strooi deze over de salade. Serveer er eventueel wat stokbrood bij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten