dinsdag 2 augustus 2016

Oranje paprika's gevuld met ham, kwark, kaas en rijst

Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor gevulde oranje paprika's. Een makkelijke en gezonde maaltijd. De vulling van deze oranje paprika's bestaat uit magere kwark, geraspte oude kaas, biologische hamblokjes, lente-ui en rijst. Pittig op smaak gebracht met wat oregano en pikante paprikapoeder.
Ingrediƫnten*
  • 100 gr. witte rijst
  • 250 gr. magere kwark
  • 200 gr. geraspte oude kaas
  • 200 gr. (biologische) hamblokjes
  • 4 lente-uitjes, fijn gesnipperd
  • 3 tl. oregano
  • 1 tl. pikante paprikapoeder
  • 3 oranje paprika's
Extra benodigdheden

  • ruime ovenschaal/braadslede

* voor 3 personen
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden (gewone oven 180). Halveer de paprika's in de lengte en laat het (gehalveerde) steeltje zitten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Meng in een kom de kwark met 150 gr. kaas en de hamblokjes. Schep de lente-uitjes erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, oregano en pikante paprikapoeder. Vul de halve paprika's met het kwarkmengsel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Leg de paprika's in een ruime ovenschaal of braadslede en schenk er een klein laagje heet water in. Zet het geheel in de oven en laat het in 30 minuten goed warm worden. Schep de paprika's met een schuimspaan uit de ovenschaal op de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: