zondag 18 juni 2017

Pastasalade met gerookte kip en mozzarella

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een zomerse pastasalade. Altijd favoriet als het zo warm is. Deze keer heb ik al dente gekookte pasta gecombineerd met stukjes gerookte kip, tomaten, olijven, mozzarella, rucola en verse basilicum.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 300 gr. gerookte kip, in stukjes
  • 5 trostomaten, in stukjes
  • 100 gr. zwarte (Taggia) olijven, zonder pit
  • 75 gr. rucola
  • 20 bolletjes mini-mozzarella, of 2 grote bollen mozzarella, in stukjes
  • 30 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
Dressing
  • 3 el. extra vergine olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 3 tl. Dijon mosters
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente). Maak intussen in een ruime schaal een mooie gladde dressing van de genoemde ingrediƫnten. Giet de pasta af sen schep de hete pasta door de dressing. Roer de stukjes gerookte kip erdoor. Laat 5- 10 minuten afkoelen. Schep af en toe om. Doe de tomaten, olijven, mozzarella, rucola en basilicum in de schaal en schep deze goed door de pasta. Laat nog 5-10 minuten goed intrekken. Verdeel de pastasalade over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: