vrijdag 30 juni 2017

Rijst met boontjes, chorizo en ui

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle rijstmaaltijd. Lekker pittig door de stukjes uitgebakken chorizo. De ruime hoeveelheid boontjes en meegebakken ui maken het tot een verantwoorde avondmaaltijd. En....snel klaar!
Ingrediƫnten*
  • 200 gr. basmati (of andere witte) rijst
  • 600 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 350 gr. (biologische) chorizo, in blokjes

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes in 10-12 minuten beetgaar. Verhit een ruime hapjespan of wok en bak de chorizo en ui zonder toevoeging van olie 10 minuten op middelhoog vuur. Giet de boontjes af en schep ze door het chorizo-ui mengsel. Roerbak het geheel nog ca. 5 minuten. Gier de rijst af. Verdeel de rijst over de borden en schep het mengsel van boontjes, chorizo en ui erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: