vrijdag 26 september 2014

Tonijnburger met sperziebonen en gebakken krieltjes

Tonijnburgers met sperziebonen en krieltjes
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept met tonijnburger. Goed alternatief voor een gehaktbal of hamburger. De tonijnburger heb ik mede op smaak gebracht met pittige Dijon mosterd. De tonijnburger vorm een goede combinatie met de goudbruin gebakken krieltjes een de beetgaar gekookte sperziebonen.

vrijdag 19 september 2014

Biefstuk met bloemkool

Biefstuk met bloemkool
Wat eten we vanavond? Vandaag vind je hier een recept voor mooie biefstukjes, in roomboter gebakken. Daarbij heb ik gebakken aardappelpartjes met schil geserveerd. De groente van vanavond is een mooie bloemkool. Een lekkere en gezonde maaltijd hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.

zondag 14 september 2014

Gegratineerde witlofrolletjes met ham en bieslook

Gegratineerde witlofrolletjes met ham en bieslook
Wat eten we vanavond? Lekkere ovenschotel met witlof ham en kaas. Mooie witlofstuikjes gerold in een biologische achterham, Het geheel bestrooid met een ruime hoeveelheid oude kaas. Voor de verrassende smaak heb ik er twee eetlepels gehakte verse bieslook doorheen gedaan. Bij deze schotel heb ik wat gekookte pommes rouges (rode aardappelen) geserveerd. Een eenvoudig, maar zeer smakelijk geheel.

donderdag 4 september 2014

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola

Pasta met spinazie, lamsworstjes en gorgonzola
Wat eten we vanavond? Een snelle en eenvoudige pastamaaltijd. Door de pasta, deze keer fussili, heb ik spinazie, goudbruin gebakken stukjes lamsworst en blokjes gorgonzola gedaan. Lekker pittig van smaak. Voor het gemak heb ik diepvriesspinazie gebruikt. Deze maaltijd heb je in 15-20 minuten op tafel staan en (de meeste) kinderen smullen er van.

zondag 31 augustus 2014

Nasi met kip en pindasaus

Nasi met kip en pindasaus
Wat eten we vanavond? Een goed gevulde nasimaaltijd. Door de rijst heb ik biologische kipfilet en flink wat Chinese roerbakgroenten gedaan. Het geheel op Indische wijze gekruid met diverse specerijen, ketjap en sambal. Bij de nasi heb ik een pindasaus geserveerd, die ik zelf heb gemaakt van op basis van pindakaas. Om het af te maken heb ik er wat gefrituurde uitjes bij geserveerd.