donderdag 20 november 2014

Aardappelgratin met bloemkool en lekkerbekje

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een maaltijd met aardappels, groente en vis. Voor  het aardappelgerecht heb ik deze keer gekozen voor een aardappelgratin. Het bereiden hiervan kost wat meer tijd, maar het resultaat is wel erg lekker. Daarbij wat gewoon gekookte bloemkool. De lekkerbekjes heb ik bij de viswinkel laten bakken. De aardappelgratin moet ca. 3 kwartier in de oven staan, dus houd daar rekening mee.

zondag 16 november 2014

Spaghetti met worstjes en tomaat

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een goed gevulde spaghettimaaltijd. De vulling bestaat uit stukjes biologische runderworst, winterpeen, bleekselderij, ui en tomaat. Het resultaat is een smakelijke pastamaaltijd die ook nog eens binnen een half uur op tafel staat. Deze variant heb ik uit de Allerhande gehaald. Ik heb alleen andere worst gebruikt en de groenten wat langer meegebakken.

donderdag 13 november 2014

Rode kool met gehakballen


Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een ouderwets Hollandse maaltijd. Mooie gekookte stevige aardappelen met biologische rode kool met appel. Daarbij heb ik pittige gehaktballen gemaakt. De gehaktballen heb ik deze keer extra op smaak gebracht met een flinke schep Dijon mosterd en wat krokant gebakken uitjes. Een lekkere en vrij snelle avondmaaltijd voor een herfstige of winterse dag.

zaterdag 8 november 2014

Risotto met bospaddenstoelen

Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een smakelijke risotto in herfstsfeer. Heerlijk met een ruime hoeveelheid paddenstoelen. De smaak word verder mede bepaald door het gebruik van een mooie volle rode wijn, bouillon van bospaddenstoelen en pittige Pecorino kaas. Voor de kleur en ook voor de smaak heb ik er nog wat tuinerwtjes aan toegevoegd.

donderdag 6 november 2014

Pasta met spinazie en zeevruchten

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle pastamaaltijd. Ik heb vandaag gekozen voor (biologische) schelpmacaroni als basis. Als groente zit er spinazie a la crème (diepvries) doorheen. Daarnaast heb ik een mix van zeevruchten, zoals garnalen, mosselen, krabsticks (ook uit de diepvries) gebruikt in het recept. Het geheel heb ik extra op smaak gebracht met wat roomkaas met kruiden. Het resultaat? Een eenvoudige maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.