zondag 7 december 2014

Tortellini­scho­tel­tjes met kaas, ham en prei

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we weer iets uit de oven. Een lekkere pastaschotel met prei, ham, creme fraiche en kaas. Een eenvoudige, maar smakelijk combinatie en redelijk snel klaar. Het recept gaat van 1 klein ovenschaaltje per persoon. Maar je kunt het ook in een grote ovenschaal bereiden. De bron van dit recept is de Allerhande. Ik heb in plaats van de macaroni grande gebruik gemaakt van met kaas gevulde totellini en ik heb andere kaas gebruikt.

vrijdag 5 december 2014

Pompoen-paprikastoof met worstjes

Wat eten we vanavond? Het recept voor het eten van vandaag is voor een goed gevulde stoofschotel met pompoen. Er zit verder geroosterde paprika door. De smaak wordt hiernaast ook bepaald door wat komijnzaadjes en citroensap en -schil. Erg lekker. Hierbij heb ik biologische runderchipolata geserveerd. Ook dit recept is afkomstig uit de Allerhande. Ik heb alleen het karwijzaad vervangen door komijnzaad en de worstjes en kaas toegevoegd.

donderdag 27 november 2014

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

Wat eten we vanavond? Vandaag eten we lasagne, maar dan net een beetje anders. Wel met tomaat en gehakt, maar ook met spinazie en mascarpone. Het resultaat is een heerlijke zachtromige lasagneschotel, die ook zeker bij kids gretig aftrek zal vinden. Het recept voor deze maaltijd vond ik Allerhande.

donderdag 20 november 2014

Aardappelgratin met bloemkool en lekkerbekje

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een maaltijd met aardappels, groente en vis. Voor  het aardappelgerecht heb ik deze keer gekozen voor een aardappelgratin. Het bereiden hiervan kost wat meer tijd, maar het resultaat is wel erg lekker. Daarbij wat gewoon gekookte bloemkool. De lekkerbekjes heb ik bij de viswinkel laten bakken. De aardappelgratin moet ca. 3 kwartier in de oven staan, dus houd daar rekening mee.

zondag 16 november 2014

Spaghetti met worstjes en tomaat

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een goed gevulde spaghettimaaltijd. De vulling bestaat uit stukjes biologische runderworst, winterpeen, bleekselderij, ui en tomaat. Het resultaat is een smakelijke pastamaaltijd die ook nog eens binnen een half uur op tafel staat. Deze variant heb ik uit de Allerhande gehaald. Ik heb alleen andere worst gebruikt en de groenten wat langer meegebakken.