dinsdag 17 januari 2012

Tiger prawns (tijgergarnalen) Tikka Massala met peultjes

Vanavond eten we een heerlijk Indiaas gerecht. Tijgergarnalen in een heerlijke Tikka Massala kruidenmix met geroerbakte ui en peultjes. Het geheel heb ik geserveerd met witte (pandan) rijst en gegarneerd met geroosterd amandelschaafsel. Het gerecht is niet te pittig, dus geschikt voor kinderen.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. Pandanrijst 
  • 2 el. arachideolie
  • 300 gr. tijgergarnalen, gepeld en rauw (diepvries)
  • 1 zakje Tikka Massala pasta (80 gr.)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 400 gr. peultjes, schoongemaakt
  • 5 el. amandelschaafsel

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Roerbak de ui en de peultjes ca. 4 minuten. Roer de Tikka Massalapasta en tomatenpuree erdoor en bak enige tijd mee. Roer de bevroren garnalen door de groenten en schenk er 120 ml. water bij. Laat het geheel onder af en toe roeren ca. 5 minuten pruttelen (bij voorkeur met deksel op de wok). Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de rijst op de borden en verdeel de het groente-garnalenmengsel over de rijst. Strooi er tot slot de geroosterde amandelen over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: