maandag 16 januari 2012

Rösti met een Caesar salad

Wat eten we vanavond? Lekker krokant gebakken rösti. Met de rösti heb ik reepjes biologisch spek mee gebakken. Het geheel heb ik op smaak gebracht met peterselie en peper. Bij de rösti heb ik een frisse Caesar salade geserveerd, die ik deze keer niet zelf gemaakt heb.
Ingrediënten*
  • 300 gr. rösti (diepvries)
  • 2 el. olijfolie
  • 200 gr. biologische spekreepjes
  • 10 takjes platte peterselie, grof gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 bak Casear salade, incl. dressing, croutons en vlokken Parmezaanse kaas

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Schep de dressing door de salade. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Roerbak de rösti met de spek gedurende 10-15 minuten op hoog vuur. Blijf constant omscheppen. Haal de pan van het vuur en schep de peterselie erdoor. Breng de rösti op smaak met zout en (ruim) peper. Schep de salade nog een keer en serveer deze met de rösti op de borden. Strooi tot slot de croutons en de kaasvlokken over de salade. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Gerda zei

Wat een overheerlijke combinatie. Ik ga hem vanavond gelijk proberen. Zo gemakkelijk ook.