dinsdag 18 maart 2014

Groene asperges met zeewolf en garnalen uit de wok

Groene asperges met zeewolf en garnalen uit de wok
Wat eten we vanavond? Geroerbakte groene asperges met stukjes zeewolf (witvis) en grote garnalen. Verder heb ik stukjes shiitake meegebakken. Het geheel heb ik op smaak gebracht met een oester-knoflook woksaus. Daarbij heb ik witte rijst geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. witte (Pandan) rijst
  • 3 el. roerbakolie
  • 500 gr. groene asperges, in stukken van 5 cm
  • 300 gr. zeewolf, in stukjes
  • 250 gr. grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 150 gr. shiitake (paddenstoelen)
  • 1 flesje woksaus met knoflook en oesterextract
  • (2 tl. sambal badjak)

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Roerbak de asperges ca. 5 minuten. Bak vervolgens de vis en shiitake kort mee. Schep tot slot de garnalen en de woksaus erdoor en laat het geheel goed doorwarmen. (Schep evt. de sambal erdoor voor wat meer pit). Verdeel de rijst over de borden en schep het aspergemengsel erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: