donderdag 27 maart 2014

Penne met paprika, feta en pesto

Penne met paprika, feta en pesto
Wat eten we vanavond? Vegetarische pastamaaltijd met lekker veel paprika. Verder met echte Griekse feta, zelfgemaakte pesto, sjalot en tomaatjes. Binnen een half uur op tafel.
Ingrediƫnten*
  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie
  • 4 sjalotten, grof gehakt
  • 3 rode paprika's, in halve reepjes
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 6 Tasty Toms (kleine trostomaatjes), in blokjes
  • 150 gr. Griekse feta, in blokjes
  • versgemalen zwarte peper
Voor de pesto
  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 el. Pecorino, geraspt
  • 15 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • zout

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de sjalot met de paprika 5-10 minuten. Bereid intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen ook de pesto (zie basisrecepten). Bak de knoflook mee met de paprika. Schep de pesto, tomaat en feta erdoor. Laat een paar minuten goed doorwarmen. Breng op smaak met de peper. Schep tot slot de afgegoten penne door het mengsel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: