vrijdag 14 maart 2014

Zalmfilet met broccoli

Zalmfilet met broccoli
Wat eten we vanavond? Een mooi stukje op de huid gebakken zalmfilet met een bieslook-roomsaus. Daarbij heb ik goudbruin gebakken krieltjes en beetgaar gekookte broccoliroosjes geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 4 el.olijfolie
  • 500 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
  • 1 grote of 2 kleinere struiken broccoli, alleen de roosjes
  • 500 gr. zalmfilet (met huid), in drie stukken
  • 100 ml. kookroom
  • 10 gr. verse bieslook, fijngehakt

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit 2 el. olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook de broccoliroosjes in ca. 4 minuten beetgaar. Verhit 2 el. olie in een koekenpan en bak de zalm eerst 1 minuut op de niet-huidzijde en daarna 4 minuten op de huidzijde. Haal de zalm uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Schenk de kookroom in het bakvet en laat iets inkoken. Haal de pan van het vuur en roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Verdeel de krieltjes, broccoli en zalm over de borden en schep de roomsaus over de zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: