zondag 17 januari 2010

Hartige taart (quiche) met sperziebonen, paprika en tonijn

Vandaag heb ik deze heerlijke, voedzame quiche in bladerdeeg gemaakt. Ook maken? Hierbij het recept.
Dit heb ik gebruikt (4 pers.)
  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • margarine
  • 2 rode paprika's, in dunne repen
  • 300 gr. sperziebonen
  • 1 el. olijfolie
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 200 gr. Leerdammer kaas, in plakken
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 el. tuinkruidenbouillonpoeder
  • 3 takjes verse tijm (blaadjes) of 1 tl. droge tijm
  • versgemalen zwarte peper
  • quiche vorm (26 cm)
  • spliterwten (steunvulling)
  • bakpapier
Zo heb ik het gemaakt
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een cirkel die ongeveer 7 cm groter is dan de quichevorm. Vet de quichevorm in met margarine. Druk het deeg in de vorm tot iets boven de rand. Leg er een stuk bakpapier in en stort daarop de spliterwten. Bak dit ca. 10 min. in de oven. Kook intussen de sperziebonen ca. 12 min. beetgaar en giet ze af. Bak de paprika in de olijfolie ca. 7 min. BAk de knoflook 1 minuut mee. Doe de sperziebonen en tonijn bij de paprika en roer goed door. 

Verwijder de steunvulling uit de quichevorm. Verdeel het groente-tonijnmengsel over het deels gebakken bladerdeeg. Verdeel de plakken kaas over het mengsel. Klop de eieren met de slagroom los in een kom, voeg het tuinkruidenbouillonpoeder, de tijm en versgemalen peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel over de taartvulling.
Bak het geheel ca. 20 min. in het midden van de oven.

Ook goed in te vriezen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: