maandag 18 januari 2010

Kipschnitzel met bloemkool en röstirondjes

Aardappels, vlees en groente, maar dan helemaal anders: kruidige, dubbel gepaneerde kipschnitzel, bloemkool met pittige kaassaus en röstirondjes uit de oven.
Ik heb gebruikt (4 pers.)
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 zak röstirondjes (diepvries)
  • 300 gr. biologische kipfilet, in repen van ca. 2 cm.
  • 3 eieren
  • 10 el. paneermeel
  • 4 tl. kerrie
  • versgemalen zwarte peper
  • (zee)zout
  • 3 el. olijfolie
  • 25 gr. margarine
  • 25 gr. bloem
  • 250 gr. warme melk
  • 200 gr. extra belegen (boeren)kaas, grof geraspt
Zo maak je het
Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los in een diep bord en meng op een groot plat bord de paneermeel met de kerrie, zout en peper. Haal de kipfiletrepen een voor een door het ei, vervolgens door de paneermeel, weer door het ei en weer door de paneermeel. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de gepaneerde kipfiletrepen mooi bruin. 
Kook intussen de bloemkool in ca. 10 min. beetgaar. 
Smelt de margarine, roer de bloem erdoor en verwarm dit ca. 2 minuten. Verwarm de melk en giet deze er met kleine hoeveelheden tegelijk bij. Roer steeds goed totdat een mooie gladde roux ontstaat. Voeg de kaas toe aan de roux en laat deze smelten.
Serveer de rösti, kipschnitzel en bloemkool met de kaassaus.

Een klassieke Hollandse maaltijd met een twist. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: