maandag 25 januari 2010

Penne met rucola, olijven, porcini en citroen

Een frisse vegetarische pastamaaltijd. Wellicht niet naar ieders smaak, maar zoonlief en ik vonden het wel lekker.


Dit heb je nodig (2 volw. en 1 kind)

  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 250 gr. olijven (zwart of groen naar eigen keuze), grof gehakt
  • 15 gr. gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 1 zak rucola, grof gehakt
  • sap van een halve citroen
  • 100 gr. parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het klaar
Week de porcini in 200 ml. heet water gedurende ca. 10 minuten. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olijfolie op laag vuur in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes 3 minuten mee. Voeg de gehakte olijven toe. Neem de porcini uit het weekvocht (bewaar het vocht), hak ze fijn en doe ze in de koekenpan. Voeg het weekvocht toe en laat dit op hoog vuur verdampen. Zet het vuur weer laag en doe de rucola erbij, roer het goed door en laat even meewarmen. Giet intussen de penne af. Haal de koekenpan pan van het vuur. Doe de penne erbij, roer het goed door het groentemengsel. Roer tot slot het citroensap en de geraspte kaas erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: