zondag 24 januari 2010

Kruidige pompoen uit de oven met Vlaamse frieten en Toscaanse worstjes

De frieten heb ik in de oven klaargemaakt. De pompoen heb ik voorzien van een heerlijk kruidenmengsel.


Dit heb ik gebruikt (2 volw & 1 kind)

  • 1 kleine biologische pompoen, in blokjes van ca. 3x3 cm.
  • 4 el. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 2 tl. ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gr. Vlaamse frieten
  • 6 Toscaanse worstjes
Zo heb ik het gemaakt
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Doe de pompoen in een braadslee en roer er 2 el.olie door. Meng 1 el. olie met de geperste knoflook, tijm, ketoembar en chilipeper. Dit kan in een vijzel, maar ook in een kom. Voeg naar smaak (zee)zout en versgemalen zwarte peper toe. Meng het kruidenmengsel door de pompoenblokjes. Doe de pompoen in de oven en laat deze ca. 25 minuten roosteren.
Verhit 1 el. olie in een koekenpan en braad de worstjes in ca. 12 minuten mooi goudbruin op middelmatig vuur. Regelmatig keren.
Maak de frieten klaar. Bestrooi de gebakken naar smaak met wat zout.
Serveer het geheel bij voorkeur op voorverwarmde borden.

Weer eens een andere manier om de traditionele aardappels, vlees en groeten op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: