dinsdag 12 januari 2010

Rijst met Thaise quorn-groentemix

Een gezonde vegetarische Thaise rijstmaaltijd met een hint van limoen. Klaar in 30 minuten.
Wat heb ik gebruikt (4 pers.)
  • 300 gr basmati rijst
  • 600 gr Oosterse wokgroente (diepvries)
  • 450 gr quorn, in stukjes
  • 3 el green curry paste
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen

Zo maak je het klaar

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit in een (gietijzeren) wok de olijfolie samen met de curry pasta gedurende 2 min. Voeg de knoflook en fruit deze ca. 1 min. mee. Voeg de quorn toe en roerbak ca. 3 min. Voeg de ketjap toe en meng deze met de quorn. Doe de groenten erbij en roerbak ca. 5 min op hoog vuur. Giet rijst af en laat nog even staan met de deksel op de pan. Breng het groentemengsel op smaak met (zee)zout en versgemalen peper. Doe het vuur onder wok uit, pers de limoen boven het mengsel uit en roer alles goed door. Schep de rijst op de borden en vervolgens het quorn-groentemengsel erop. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: