maandag 11 januari 2010

Tagliolini met zeevruchten, geroosterde kerstomaatjes, knoflook en basilicum


Een smakelijke pastamaaltijd met tomaatjes en zeevruchten. Snel klaar. Op het menu vandaag een smakelijke pastamaaltijd met zeevruchten. Weliswaar niet uit eigen koker, maar weer op basis van een recept uit Delicious (jan. 2010). Wel heb ik er een paar kleine wijzigingen in aangebracht.

Je hebt nodig (4 pers.)

  • 500 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2,5 el extra vergine olijfolie
  • 500 gr. verse tagliolini
  • 3 grote tenen knoflook, in hele dunne plakjes
  • 300 gr. zeevruchten
  • 2 handenvol basilicumblaadjes, gescheurd

Zo ga je te werk

Verwarm de oven voor op 200° C.
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een net passende ovenschaal. Besprenkel met 1 el. olijfolie en bestrooi met zeezout en vers gemalen zwarte peper. Rooster de tomaatjes 5-10 minuten in de oven tot ze een beetje zacht zijn en beginnen te barsten.
Kook de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe, laat een paar seconden bakken tot de geur vrijkomt en voeg de zeevruchten toe. Roerbak 2-3 minuten tot alles net gaar is.
Giet de pasta af, doe terug in de pan met de zeevruchten en knoflook, geroosterde tomaten, basilicum en wat zeezout en peper. Schep alles goed door elkaar en serveer.
In een half uurtje heb je een heerlijke niet te zware en toch voedzame maaltijd. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: