vrijdag 8 januari 2010

Rijst met vegetarische balletjes in tomatensaus


Vandaag stond dit eenvoudige gerecht op het menu. Het was een onrustige dag van veel heen-en-weer rijden tussen huis en de school van mijn zoon, boodschappen doen en met mijn zoon naar zwemles. Ik had gelukkig al van tevoren bedacht dat ik dit wilde maken. Door de drukke dag had ik niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. En dit idee was dan ideaal. Binnen een half uurtje stond het op tafel. Vrouw en zoon waren erg tevreden over het resultaat. Zelf was ik ook zeer te spreken over deze eenvoudige, smaakvolle en voedzame maaltijd.
Dit heb je nodig (voor 4 pers.)
  • 300 gram (basmati) rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (fijn gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 bakjes vegetarische gehaktballetjes
  • saffraan
  • gemalen chili pepers
  • zout
  • peper
  • (extra vergine olijfolie)

En nu aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui ca. 5 minuten op hoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit deze op laag vuur ca. 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, saffraan en chilipeper toe en kook de saus op hoog vuur ca. 5 minuten in. Voeg de balletjes toe en warm ze goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de rijst op de borden en verdeel de saus met balletjes over de rijst. Druppel tot slot eventueel nog wat extra vergine olijfolie over de saus.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: