dinsdag 23 februari 2010

Kippenlevers in witte port met rode bieten en rijst

Dat was lang geleden: kippenlever. Ik weet dat orgaanvlees niet door iedereen wordt gewaardeerd, maar wij vinden het erg lekker.


Ingrediënten

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gr. kippenlevers
  • 1 el. olijfolie
  • witte port
  • bloem
  • 150 gr. (basmati) rijst
  • 1 pot rode bieten
  • 1 tl. djahé (gemberpoeder)

Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar. 
Verwarm de rode bieten langzaam met de djahé. 
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uit ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat deze ca. 2 min. meebakken. Voeg de kippenlevers toe en bak ze in ca. 5-7 minuten bruin (ze mogen van binnen rosé blijven). Neem de kippenlevers uit de pan, snijdt ze in blokjes en doe ze terug in de pan. Strooi wat bloem over de kippenlevers en roer door. Doe een scheut witte port in de pan en roer tot een gebonden saus ontstaat. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: