maandag 22 februari 2010

Venkel met pesto en pasta

In kleine reepjes gesneden, geroerbakte verse venkel, met zelfgemaakte pesto en penne rigate. De anijs-smaak van de venkel combineert wonderwel met de pesto.

Ingrediƫnten
  • 25 gr. verse basilicumblaadjes (plantje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 1 el. pijnboompitten
  • (zee)zout
  • 30 gr. pecorino romano
  • 3 knollen venkel, in dunne reepjes
  • 2 el. gewone olijfolie
  • 250 gr. penne rigate
Bereiding
Doe de basilicum, knoflook, de extra vergine olijfolie, pijnboompitten met 1 tl. zout in een keukenmachine of blender en maak er een gladde saus van. Meng de pecorino erdoor.
Verhit 2 el. olijfolie in een koekenpan en roerbak de venkel op hoog vuur al omscheppend gedurende ca. 10 minuten.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de venkel en de pesto door de pasta en breng op smaak met versgemalen peper. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Rose zei

Ik liep vanmiddag naar huis wetende dat er nog venkel in de koelkast lag en dat ik eens iets anders dan venkel risotto wilde eten. Dus dacht ik, venkel en pesto! Maar ik check internet altijd even om te zien of er een recept is en die van jou stond bovenaan. Het was heerlijk! Ik heb wel walnoten gebruikt in plaats van pijnboompitten omdat ik die nog had. Zal je blog eens verder bekijken voor interessante recepten. Bedankt!

Wat eten we vanavond zei

Leuk om dit te lezen. Ik hoop dat je meer inspiratie haalt uit mijn blog.