maandag 1 februari 2010

Pipe rigate met spinazie en kaas

Vandaag heb ik gekozen voor gemak. Voor de spinazie heb ik diepvries genomen, omdat in de winter het nitraatgehalte van verse spinazie nogal hoog is.
Dit gaat er in (2 volw. & 1 kind)
  • 250 gr. pipe rigate
  • 500 gr. spinazie (diepvries, ontdooid)
  • 150 gr. gorgonzola
  • 250 gr. mascarpone
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
Zo maak je het klaar
Kook de pipe al dente (beetgaar). Verwarm de spinazie op laag vuur. Doe de gorgonzola in stukjes bij de warme spinazie. Voeg de mascarpone toe en roer goed door, zodat de kaas kan smelten. Breng de spinazie op smaak met de peper. Doe een scheut olijfolie door de pipe. Meng de spinazie door de pasta. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: