dinsdag 2 februari 2010

Thaise boontjes met kip, kokos, limoen en rijst

Weer eens op de oosterse toer met deze schotel met Thaise invloeden. Ik gebruik overigens biologische kipfilet. Dit is weliswaar duurder in aanschaf, maar na bereiding hou je in verhouding veel meer kip over, doordat er niet zoveel water in zit. En natuurlijk is het verantwoord!



Ingrediënten (2 volw. & 1 kind)

  • 175 gr. (basmati) rijst
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gr. (biologische) kipfilet
  • 2 tl. groene curry pasta
  • 1 el. bloem
  • 100 ml. kokosmelk
  • 1 limoen
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de boontjes in 12 min. beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uit op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Fruit daarna de knoflook 2 minuten mee. Doe de kipfilet erbij en bak deze al omscheppend goudbruin. Roer de currypasta erdoor en bak deze even mee. Giet de rijst en de boontjes af (bewaar ca. 100 ml. kookvocht). Strooi de bloem over de kip en roer dit door. Voeg het kookvocht in kleine hoeveelheden tegelijk aan de kip toe en roer goed door. Roer de kokosmelk erdoor tot een gebonden geheel ontstaat. Meng de boontjes erdoorheen. Haal de pan van het vuur en knijp de in tweeën gesneden limoen erboven uit. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: