zondag 31 januari 2010

Zelfgemaakte pizza met tonijn

Wat eten we vanavond? Na de champignonsoep met belegde broodjes gisteren bij mijn vader, vandaag een zelfgemaakte pizza met tonijn, paprika, olijven en kaas. Onze glazen bakplaat is gesneuveld en daarom heb ik een quiche-vorm gebruikt. Gaat ook prima!


De ingrediĆ«nten (2 volw. & 1 kind)
  • 1 pak kant en klaar pizzadeeg
  • 1 potje pizzasaus
  • 1 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 blikjes msc-gecertificeerde tonijn
  • 150 gr. groene olijven, gehakt
  • 150 gr. geraspte oude kaas
Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze nog 5 minuten mee op laag vuur. Verdeel het pizzadeeg over een bakplaat. Verdeel de pizzasaus over de bodem. Voeg ook de olijven, tonijn en het paprika-knoflookmengsel toe. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de pizza 15-20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: