zondag 7 maart 2010

Kaasfondue

Na een heerlijke wandeling op de Blaricumse hei, werd het weer eens tijd voor een heerlijke kaasfondue.



Ingrediënten
  • 200 ml. droge witte wijn, bv. sauvignon blanc
  • 1 teentje knoflook, geschild en gehalveerd
  • 200 gr. Emmentaler, geraspt
  • 200 gr. Gruyère, geraspt
  • 200 gr. extra belegen goudse kaas, geraspt
  • 1 tl. maizena
  • 1 el. cherry brandy
  • 1 pide (Turks brood), in stukjes
  • caquelon (aardewerken fonduepan)
Bereiding
Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Houd 1 el. wijn apart en roer deze in een kopje door de maizena. Verwarm de rest van de wijn in de fonduepan op middelmatig vuur. Doe, zodra er belletjes ontstaan, het maizena-papje erbij en roer met een houten lepel. Voeg onder voortdurend roeren in kleine hoeveelheden de kaas toe. Laat elke portie steeds goed smelten. Roer tot slot de cherry brandy erdoor en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer met een frisse groene salade net een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: