zaterdag 6 maart 2010

Gepocheerde kabeljauw-zalmrolletjes en andijviestamppot met paprika

Koud vandaag, dus toch maar iets winters. Stamppot van rauwe andijvie met stukjes paprika en in witte wijn en visbouillon gepocheerde kabeljauwrolletjes gevuld met gerookte zalm.

Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)
  • 750 gr. aardappelen
  • 190 ml. melk
  • 20 gr. roomboter
  • 400 gr. andijvie, zeer fijn gesneden
  • 1 tl. djinten (komijnpoeder)
  • 1 rode paprika in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 el. pecorino romano, geraspt
  • 250 gr. kabeljauwfilet in 3 stukken
  • 100 gr. gerookte zalm
  • dille
  • versgemalen zwarte peper
  • houten prikkers
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 3 dl. water
  • 1 blokje visbouillon, fijn gehakt

Bereiding
Bereid de puree volgens mijn basisrecept voor aardappelpuree.
Bak de paprika met de knoflook op een laag vuur gedurende 10 minuten.
Snijd de kabeljauwfilets overlangs door (laat ze aan een kant aan elkaar zitten) en klap ze open. Bestrooi ze met peper en dille en verdeel de zalm erover. Rol de kabeljauw op en zet elk rolletje vast met twee prikkers. Breng de wijn, water en het bouillonblokje bijna aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de visrolletjes gedurende 5-7 minuten.
Roer de andijvie, paprika met knoflook en pecorino door de puree, breng op smaak met de djinten en versgemalen peper. Haal de visrolletjes uit het vocht en laat ze goed uitlekken. Serveer met de andijviestamppot. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: