zondag 16 mei 2010

Pastasalade met tomaat, tonijn, paprika, olijven en spekjes

Bij lekker weer hoort een pastasalade. Dus eten wij vanavond een variant met tonijn en uitgebakken biologisch spek. Als groente zit er tomaat, paprika en groene en zwarte (Kalamata) olijven in. De dressing is bereid met o.a. honing en mosterd.



Ingrediƫnten


  • 250 gr. pasta (farfalle)
  • 150 gr. gerookt biologisch ontbijtspek, in reepjes en uitgebakken
  • 2 blikjes (MSC) tonijn in olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bakje tasty tom tomaten, in blokjes
  • 50 gr. groene olijven zonder pit, grofgehakt
  • 50 gr. zwart(bruine) Kalamata olijven, grofgehakt
voor de dressing:
  • 3 el. extra vergine olijfolie (bij voorkeur een pittige olie)
  • sap van 1 limoen
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 2 tl. (acacia)honing
  • zout
  • peper


Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de dressing van alle genoemde ingrediĆ«nten. Doe de afgegoten, hete pasta in een ruime schaal en roer de dressing erdoor (hete pasta neemt de smaak van de dressing beter op dan afgekoelde pasta).
Voeg de paprika, de spekreepjes en de tonijn toe en roer goed door. Voeg, zodra de pasta is afgekoeld, de tomaten en olijven toe. Eet smakelijk!


Tip
Bereid de pastasalade bij voorkeur een dag voordat je deze opeet. Hij smaakt dan nog lekkerder.

Geen opmerkingen: