dinsdag 18 mei 2010

Pittige spitskool met vegetarische balletjes met rijst.

Vanavond eten we iets snels en simpels. Handig voor als je niet veel tijd hebt om te koken.

Ingrediënten


  • 150 gr. witte (basmati) rijst
  • 600 gr. spitskool, fijngesneden
  • 2 bakjes vegetarische balletjes
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 tl. djahé (gemberpoeder)
  • 3 el. pindakaas
  • 1 tl. sambal badjak
  • 2 el. olijfolie

Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten, giet af en laat 10 minuten staan met de deksel op de pan.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spitskool gedurende 10 minuten. Bak de knoflook kort mee. Breng op smaak met de djahé, ketjap, sambal en wat zout en peper. Roer de pindakaas er goed doorheen. Roer tot slot de vegetarische balletjes en de rijst erdoor en laat het geheel goed doorwarmen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: