dinsdag 22 juni 2010

Kip teriyaki met sesamboontjes

Een redelijk snelle maaltijd met een oosters tintje. De teriyakisaus en de sesamzaadjes geven de boontjes en de kip onmiskenbaar een Japans accent mee. Licht en lekker.


Ingrediƫnten

  • 150 g rijst
  • 2 el sesamzaad (27 g)
  • 500 g sperziebonen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g biologische kipfilet, in reepjes
  • 1/2 flesje wok essentials teriyaki (a 240 ml)

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
Giet de sperziebonen af en schep ze samen met het sesamzaad door de kip. Breng op smaak met zout. Eet smakelijk!
Tip
Een dagje geen vlees? Vervang de kipfilet dan door tofu-roerbakreepjes (biologisch).


Geen opmerkingen: