zondag 20 juni 2010

Zeeuws vispotje

Lichte maaltijd met veel lekkere ingrediĆ«nten uit de zee. Een zeer smakelijk geheel licht gestoofd in witte wijn.


Ingrediƫnten
  • 150 gr. (basmati)rijst
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 250 ml droge witte wijn
  • 150 g zalmfilet
  • 150 g kabeljauwfilet
  • 150 g gekookte mosselen
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)
  • 3 el peterselie, fijngesneden

Bereiden
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de uien en de knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de uien en de knoflook en schenk de wijn erbij. Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Kook intussen de rijst. 
Snijd de zalm en de kabeljauw in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. 
Voeg op het laatste moment de Hollandse garnalen toe en bestrooi het vispotje met de peterselie. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: