vrijdag 25 juni 2010

Caesar salade met krokante kip en croutons

Een heerlijk frisse salade met knapperige kip en dito croutons. Een en ander aangemaakt met een heerlijke Caesardressing met limoen en ansjovis. Super met dit heerlijke zomerweer!

Ingrediƫnten
  • 4 petit pains, witte broodjes (nog niet afgebakken)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • zwarte peper, versgemalen
  • 400 g kipfilet, in plakjes
  • 1 blikje ansjovisfilet, in olie (46 g)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 krop ijsbergsla, in repen
  • 50 g Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd
Materialen
  • keukenmachine
  • bakblik
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal 2 petit pains in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de 2 andere petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 eetlepels olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen. Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de limoen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Schep de sla door de dressing. Leg de plakjes kip, de croutons en de rest van de ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: