maandag 19 juli 2010

In limoen gemarineerde kip met boontjes en limoenrijst

Vandaag een warme, maar toch lekker frisse maaltijd. De limoen in zowel de kipmarinade als de rijst draagt bij aan het zomerse karakter van dit gerecht.

Ingrediƫnten
  • 2 limoenen
  • 2 el sojasaus (flesje 250 ml)
  • 1 el vloeibare honing
  • 350 g kipfilet
  • 150 g pandanrijst (pak 400 g)
  • 500 g sperziebonen, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
Bereiding
Rasp de groene schil van de limoenen, pers de vruchten uit. Maak een marinade van de sojasaus, de honing, het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed. Snijd de kipfilet in plakken. Schep deze door de marinade. Laat 15 min. staan. 
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes in ca. 12 minuten beetgaar. Haal de kipfiletplakjes uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Doe de olijfolie in een ruime ovenschaal en verdeel de kipfilet over de bodem. Bak de kip in 15-18 min. in de oven gaar en goudbruin. Roer het overgebleven limoenrasp door de gekookte rijst en schep de kipfilet door de boontjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: