dinsdag 20 juli 2010

Spaghetti carbonara (met gerookte kip) en tomatensalade

Vandaag een variatie op de klassieke spaghetti carbonara. In paats van pancetta heb ik deze keer reepjes gerookte kip gebruikt. Iets minder uitgesproken van smaak, maar ook lekker.


Ingrediƫnten


  • 300 gr. spaghetti
  • 250 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr. boter
  • 4 el. witte wijn
  • 3 eierdooiers
  • 2 el. pecorino romano, geraspt
  • 4 el. parmesan, geraspt
  • 2 el. platte peterselie, gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 trostomaten, in stukjes
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el. mosterd
Bereidingswijze
Breng in pan ca. 4 liter water aan de kook.
Verhit de olie en de boter in een kleine koekenpan en bak de kipfilet goudbruin (niet knapperig). Voeg de wijn toe en kook deze tot de helft in. Haal de pan van het vuur. Doe de spaghetti in de pan met kokend water en roer door tot alles helemaal onder water staat.
Doe de eierdooiers, kaas, peterselie, zout en ruim peper in een grote kom en meng het geheel goed. Verhit de kipfilet opnieuw. Giet de spaghetti af, zodra deze al dente gekookt is (na ca. 10 minuten). Doe de spaghetti in de kom en roer goed door het ei-kaasmengsel. Roer tot slot de kipfilet door de spaghetti.

Meng de olijfolie, wijnazijn, mosterd, knoflook zout en peper tot een dressing. Roer de tomaten erdoor.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: