zondag 18 juli 2010

Pastasalade met zalm en spinazie

Een mooie zomerdag, dus maar weer eens tijd voor een nieuwe pastasalade. Vanavond met verse zalmfilet, gemarineerd in citroensap en geblancheerde spinazie. Door de zalm een paar uur in citroensap te leggen, wordt deze zonder verhitting toch gaar en lekker fris!
Ingrediƫnten

  • 300 gr. zalmfilet, in blokjes van ca. 1,5 cm
  • sap van 1 citroen
  • 250 gr. penne rigate
  • 5 el. extra vergine olijfolie
  • 1 el. (Dijon) mosterd
  • 1 el. honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gr. verse spinazie
  • 50 gr. pecorino romano, geraspt

Bereiding
Leg de zalmblokjes ca. 4 uur in het citroensap (in een afgedekte schaal in de koelkast).
Kook de pasta in ruim water met zout al dente (beetgaar) volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zalm uitlekken boven een schaal. Vermeng het citroensap (van de zalm) met de olijfolie, honing en mosterd en pers de knoflook er boven uit. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Giet de penne af en schep de hete pasta in een grote schaal door de dressing. Laat de dressing goed intrekken en de pasta afkoelen. Roer de zalmblokjes door de pasta. Blancheer de spinazie 1 minuut en laat deze goed uitlekken en afkoelen. Schep de spinazie door de pasta. Breng het geheel tot slot op smaak met versgemalen peper en de geraspte kaas. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: