dinsdag 10 augustus 2010

Bloemkool met kaassaus en rundervink


Vanavond eten we eens lekker ouderwets Hollands. Alhoewel, de aardappelen ontbreken. Maar het kan ook prima zonder. De pittige kaassaus over de bloemkool geeft het geheel net even wat meer schwung.


Ingrediƫnten

  • 1 (niet al te grote) bloemkool, in roosjes
  • 2 el. olijfolie
  • 3 rundervinken
  • 30 gr. boter
  • 30 gr. bloem
  • 300 ml. warme melk
  • 200 gr. extra belegen boerenkaas, in stukjes
  • zout
  • peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en braad de rundervinken in ca. 15 minuten mooi bruin. Kook de bloemkool in 10-12 minuten beetgaar.
Smelt intussen de boter en roer de bloem erdoor. Voeg in kleine beetjes de melk toe en roer steeds goed door, zodat een gladde saus ontstaat. Voeg tot slot de kaas toe en laat deze smelten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de kaassaus op de borden over de bloemkoolroosjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: